lördag 28 juli 2007

Grattis Nikon!


Den 25e juli 1917 gick ett par optiktillverkare ihop och skapade Nippon Kogaku K.K, företaget som idag är känt som Nikon. Grattis på 90-årsdagen Nikon!

Gör en nostalgitripp till Nikons digitala arkiv över gamla modeller.



Läs andra bloggar om:
Läs andra bloggar om:
Läs andra bloggar om:

fredag 27 juli 2007

Bruksanvisningar

Ken Rockwell är en fotograf som också driver en väldigt intressant sajt där han bland annat publicerar sina egna bruksanvisningar till de kameror han själv använder. Han beskriver här inte bara vad kamerornas inställningar innebär utan också vad han själv valt för alternativ och varför.

Rockwell har skrivit bruksanvisningar eller manualer men också rescensioner till många olika systemkameror, kompaktkameror och objektiv, bla till modeller från Nikon, Canon, Casio, Fuji, Mamiya, Kodak, Minolta, Olympus, Pentax, Schneider, Sigma och Sony.

Jag hade mycket glädje av hans bruksanvisning då jag köpte min Nikon D200. Jag håller inte med om alla hans val men fick en bra utgångspunkt för mina egna inställningar.

Köpråd, recensioner och prisjämförelser
PriceRunner - jämför innan du handlar


Hitta fler bruksanvisningar till kameror.



Läs andra bloggar om:
Läs andra bloggar om:
Läs andra bloggar om:

Top cameras (vecka 30)


På Top cameras kan man se vilka kameramodeller och märken som är mest klickade hos dPreview de senaste fem dagarna. Just nu innehar Canon 13 av de första 20 platserna vad gäller modeller, inte så tätt följda av Nikon, Olympus och Panasonic. Intressant.

Värt att notera är också att nio av de 20 modellerna är systemkameror(?).

De tio tillverkare klickats mest under samma period på dPreview är:
Canon
Nikon
Sony
Panasonic
Fujifilm
Olympus
Pentax
Kodak
Samsung
Leica



Läs andra bloggar om:
Läs andra bloggar om:
Läs andra bloggar om: